Otsikko on kyllä harhaanjohtava. Nuo kirput eivät kyllä ole mitään kivaa . Viime viikon torstaina Zora ja Kiihko kävivät tsekkaamassa taas yhden vakiluolistaan. Ei siinä mitään, ne tulivat aika pian kotiin, ja molemmat olivat aivan keltaisen hiekan peitossa. Ja täysin ilman naarmuja.
No, molemmat kävivät pihalammessa uimassa ja hiekat karisivat sinne. Kumpikin näytti ihan puhtaalta itseasiassa. Kuivasin Zoran ja otin sen sisälle kainalooni nukkumaan iltapäivänokoset. Sitten lähdin yöksi töihin.
Seuraavana aamuna nukuimme taas vierekkäin siihen asti, kun Saara tuli päivällä trimmaamaan koiriani. Saara huomasi Zoran turkissa kirpun. Ja voihan nenä, mitä sieltä turkin uumenista loppujen lopuksi paljastui. Ainakin (lähes)  miljoona kirppua. Zora joutui suihkuun ja sai kunnon pesun desinfioivalla shampoolla. Kun huuhtelin suihkulla shampoota pois, paljastui turkin uumenista koka ájan lisää noita vikkelästi liikkuvia kammotuksia.
Huomenna on tuosta luolatsekkauksesta viikko ja tänään vielä löysin Zoran turkista tuollaisen ötlötyksen. Jos jotain positiivista pitäisi tuosta asiasta löytää, niin ainakin on sänkyvaatteet puisteltu ihan joka aamu, imuri on hurissut tiuhaan ja pesukone pyörittänyt koirien patjoja.
Ihmettelen kovasti, miksi nuo ötökät niin mieluusti siellä Zoran turkissa viihtyvät (vai eivätkö ne osaa sieltä pois ) . Ihmettelen myöskin, miksi ne eivät minua ole yhtään syöneet (liian vanhaa kuivaa ihoa, kai)! Tai miksi ne eivät valloita noita muita koiria. Kauhistuneille tiedoksi, että nuo supin tai mäyrän kirput eivät pysty lisääntymään koirissa eli kyllä ne kuolevat, kunhan ehtivät.

Sitten nuo pojat! Wäiski sai olla tarhassa, kun Marjun koirat ja minun pojat olivat pihalla. Kunnes Wäiski karkasi tarhasta ja seisoi yht´äkkiä koko lauman keskellä aivan muina koirina. Koska koirilla ei näyttänyt olevan mitään toisiaan vastaan, annoin niiden olla yhdessä ulkoilemassa. Viikko meni ihan hyvin, mutta maanantaina tuli Kiihkolle ja Wäiskille tappelu. Wäiski hyökkäsi pienen leikin tuoksinassa Kiihkon niskaan. Kiihko yritti tipauttaa Wäiskiä pois ja jatkaa matkaa, mutta nyt Wäiski jo selvästi halusi pikkuisen testata paremmuudesta.
Tilanne näytti ja kuulosti aika pahalta, joten yritin päästä väliin, mutta pojat siirtyivät kauemmas mekkaloimaan. Loppujen lopuksi Kiihko näytti alistavan Wäiskin.
Tästä aiheutui kuitenkin se, että nyt pojat taas joutuvat ulkoilemaan eri aikoina. Lenkillä ne kyllä ovat samassa porukassa, eivätkä ne näytä kantavan kaunaa.

Telman pentueesta ovat molemmat komeat pojat lentäneet jo uusiin koteihinsa. Vielä huushollia on sotkemassa molemmat tytöt. Ne ovat todella aika sottapyttyjä, mutta aivan ihania vauhdikkaita terriereitä.
Toinen tytöistä jää minulle. En ole vieläkään kyllä osannut päättää, että kumpi :). Tietysti voisin sen sijoittaakin, jos oikein hyvä sijoituskoti olisi tarjolla.

Sijoituskotia etsin myös viikon päästä Suomeen tulevalle urospennulle. siitä lisää myöhemmin.