En ymmärrä mikä Luigia vaivasi viime yönnä. Klo oli 2.37 kun heräsin siihen, että Luigi nuoli antaumuksella mun naamaa ja korvia. Antoiko se mulle tekohengitystä? Oliko minulla ollut hengityskatkoja? Vai luuliko se minua nartukseen, jota piti flirttailla? Ja  se ei millään meinannut lopettaa tuota tekemistään! Sain oikein nakata sen lattialle. Siitä se sitten saapasteli keittiöön ja touhusi jotain.... Se kaatoi kuivamuonapöntön ja yritti saada sen kantta auki. Komensin herran takaisin sänkyyn. Siellä sängyssä se seisoi tyhmänä kuin ö aapisen laidassa. Sitten nakkasin sen ulos. Hetken päästä se haukkui oven takana ja pyrki sisään. Meni vielä jokunen tovi ja sitten se asettautui peittoni alle nukkumaan. Outoa! Dementiaa?

Eilen oli agilityseuramme hallicupin finaali. Jouduin heräämään melkein keskellä yötä, sillä kisapaikalla piti olla klo 9. En kisannut, vaan olin paikalla töissä. Marju kisasi epävirallisesti Raivon kanssa, möllimineissä Hirmuisen kanssa, medimölleissä Torin kanssa ja maksikilpailevissa Ormin kanssa. Kaikkien kanssa taisi tulla hylly. Ja Hirmuisen kanssa taisi tulla maksimivirhepisteet:). No, kaikilla koirilla oli hyvä vauhti ja into. Erityisen mielissäni olin Torin uusintaradan menosta. Siinä oli vauhdin hurmaa:).
Pihaljamäen Mira kisasi Kiihkon kanssa. Taisi olla aika raskas ohjattava. Kiihkon ajatukset olivat taas vain maton hajuissa.
Kokonaiskilpailun parhaana medikoirana palkittiin Raivon poika Tintin. Saman luokan kolmas oli ruotsintuontinarttuni Greta ja  minimöllien toiseksi paras oli Lillanin ja minun Neela:). 

Hallilta menimme Marjun ja koirien kanssa Inkooseen lenkille. Meillä oli mukana aikamoinen lauma koiria. Marjulla oli mukana Orm, Raivo, Tiri, Hirmuinen ja Arvo. Minulla puolestani kolme poikaa, Tor, Kiihko ja Rocky. Niin ja Zora.   Mukana oli siis 6 urosta ja 3 narttua. Lenkille lähtö ja autolle takaisin tulo on ne lenkin vaaramomentit. Lenkille lähtö oli aika kuumaa, mutta hyvin siitäkin selvittiin. Asiaa ehkä hieman auttoi  erittäin raskas keli. Eivät saaneet parsonpojat kiinni lujempaa juoksevaa bordercollieta:). Kyllä oli kotimatkalla ja illalla kotona hiljaista porukkaa:).

Torstaina kävin Torin ja Zoran kanssa tarkastamassa yhden ladon alustan. Maanviljelijä pyysi metsästysseuran poikia apuun, sillä hänen pihallaan oli iltaisin supien tappelukarkelot. Hän epäili, että supit asuvat hänen latonsa alla. Ei siellä ollut asukkaita, joten pääsimme hyvissä ajoin kotiin.

Keskiviikkona kävin Torin ja Rockyn kanssa lenkillä Mirrin uuden kodin ympäristössä. Mirri ja hänen uusi iso ystävänsä, Lilli, joka on beauceronin ja rottweilerin sekoitus, olivat mukana lenkillä myöskin. Edellisenä aamuna oli Lilli itsekseen pihalla aamupissalla. Se menee aina läheisen pellon yli metsikköön. Niin nytkin. Yht´äkkiä sieltä metsiköstä kuului hirmuisen tappelun ääniä ja Lilli tuli takaisin kauriin pääkallo mukanaan. Lilli alkoi heti syödä saalistaan. Lillin omistajaa jäi vaivaamaan tappelun toinen osapuoli. Minä menin Lillin jälkiä pitkin lumikengillä katsomaan tapahtumapaikkaa. Siellä oli paljon harmaita karvoja (?) ja paikalta lähti leveä raahausjälki kohti läheistä hakkuaukeaa ja talon pihapiirä. Iso kissa oli raahannut saaliinsa piiloon. En voinut seurata jälkiä kaadolle saakka, sillä minulla oli liian monta koiraa mukana. Tiedä mitä ne saisivat päähänsä, jos vaikka olisi kauris tai peura jäljen päässä. Mutta mielenkiintoista!

Eilen sain mieluisan viestin. Iitan ja Tarmon poika Jeppe on myöskin kunnostautunut pienpetopyynnissä. On kuulemma järkevä koira :).