Viikko sitten Someron näyttelyssä laatumaininnan ERInomainen sai Sinni (T-T Ikkunaprinsessa, Somerjoen biisit-pentueesta). Onnittelut Sinnille ja omille ihmisilleen:)!

Tänään Ladies´sien näyttelyssä Tuomarinkartanossa saivat ERInomaisen laatumaininnan meidän pikku Näätä ja Näätän äiti Telma sekä Saaran ja minun kimppanarttu Hatti. Näätä oli kilpailuluokassa JUN 4, Telma sai SA:n ja oli PN3 :). Hatti tuli toiseksi nuortenluokan nartuissa. Hatti on kehittynyt huimasti parin kuukauden aikana. Se on hyvä:)
Samassa luokassa kolmanneksi tuli jenkkituontini Orionin tytär Ruu, jonka monet ovat nähneet pentuna TV.n pikkukakkonen ohjelmassa. Saman pentueen poika Pontus sai nuortenluokan uroksissa EH:n.

Viime tiistaina oli Vihdissä luolakoe, johon osallistui 3 kasvattiani. ERInomainen Sinni ei ottanut kontaktia riistaan ja omistaja keskeytti kokeen. Hetan poika Dino työskenteli todella hyvin, mutta väsähti kokeen lopussa, tulos C38. Iita, neljän käyttövalion äiti, oli ensimmäisessä kokeessaan ja sai tulokseksi D31. Ja me olemme siitä oikein onnellisia:). Kaikkein eniten minua ilahduttaa, että Iita, joka ei nuorena ollenkaan ollut kiinnostunut riistasta, ei jättänyt riistaa, vaikka saikin nenilleen.:)

Vaikka vanhemmat ovat käyttövalioita, se ei takaa sitä, että jälkikasvukin toimii, ikävä kyllä. Meidän Näätä, joka kyllä jahtaa lintuja, ei ymmärrä muusta riistasta mitään. Toissailtana Näätä haukkui hurjana pihalla. En nähnyt, mitä se haukkui, joten hilppasin yöpaidassa ja aamutossuissa pihalle katsomaan., Se haukkui jänistä, mutta niin kaukaa, että pupu vain syödä mussutti ruohoa, eikä välittänyt tuon taivaallista Näätän haukunnasta. Näätä ei uskaltanut mennä lähemmäs pupua, vaan minä sain jahdata pupun pois pihalta. Kyllä Näätä minun perässä uskalsi tulla vähän lähemmäs:)! Kyllä hävetti:)!