Soitin tänä aamuna eläinlääkärille ja kysyin Luigin kokeiden tulokset. Hyviä uutisia oli, että veriarvot olivat kunnossa. Huonoja uutisia oli, että Luigin imusolmukkeissa on syöpä, lymfooma. Luigi täyttäisi elokuun viimeinen päivä 13 vuotta. Voi olla, että niitä synttäreitä ei vietetä. Kirjallisuuden mukaan lymfoomassa on koirilla elinaikaa diagnoosin tekemisen jälkeen 4-8 viikkoa. Toki elinikää voisi saada ainakin vähän lisää antamalla Luigille sytostaatteja, mutta syöpähoitoihin emme Luigin kanssa ala.
Vaari voi tällä hetkellä vielä suht´hyvin. Se on leikkinyt eilen Satun autosta varastamallaan vinkuhiirellä. Se on ollut suorastaan villi. Illalla se kyllä on ollut aika väsynyt mutta levoton. Annoin sille särkylääkkeen ja nyt se nukkuu pää mun tyynyllä.
Onneksi sain aikaa tehdä surutyötä jo vähän etukäteen. On se niin väärin, että ensin kuolee Lantti ja heti kohta Luigi. Ja ei kai kahta kolmannetta...

Minulle tuli aamulla hoitoon Torin ja Sinin poika Topi. Ihanaa, että Pavarotti ja Topi tulivat niin hyvin toimeen. Olimme työkaverini Annelin kanssa keräämässä vadelmia. Pennut pääsivät mukaan ja hitsi miten ne jaksoivat painia siellä hakkuualueella. Kotona paini jatkui, kunnes ruokailun jälkeen uni painoi silmää molemmilla pojilla ja ne nukkuivat reilun tunnin. Mahtaa olla kotona tänä iltana väsynyt poika :)

Topista vielä. Perhe ei ole saanut leikattua Topin kynsiä, sillä Topi kuulemma huutaa niin hirveällä äänellä, että perheen äiti ei voi pakottaa Topia kynsien leikkuuseen. No, me leikkasimme työkaverini Annelin kanssa Topin kynnet. Jestas, kyllä siitä ääntä lähtikin, mutta vain hetken. Sen jälkeen ei ollut mitään ongelmia pennun kanssa.

Olimme siis eilen siellä yhdistyksemme järjestämässä luonnetestissä. Tor ja veljensä Wäiski olivat aika identtiset muuten, paitsi että Wäiski ei halunnut leikkiä kepillä testin tekijöiden kanssa. Tor kyllä leikki oikein hyvin. Sillä leikillä kuulemma mitataan koiran taistelutahtoa. Ja hupsista niin!
Tor sai 154 pistettä, Wäiski, joka ei leikkinyt lainkaan, sai 144 pistettä. Mitenkähän on, tuota leikkiähän voi koirille opettaa ja niinhän me opetammekin. 
Meidän Orm, the bordercollie, keräsikin sitten oikein hyvät pisteet, 178. Vau, vau, vau! Orm on oikeesti aika ihana. Hienoista pisteistä huolimatta luonnetestitulos oli HYLÄTTY, sillä Orm oli laukauskokematon. Toisin sanoen se ei kokenut ampumista yhdentekeväksi, vaan paineistui sen verran,