Torstaina olin Ormin kasvattajan  luona lenkillä, uimassa ja mustikassa. Metsässä hurahti huimat 5 tuntia. Kilometrejä ei tullut kuitenkaan kuin vähän päälle 7. Mukana lenkillä olivat Leenan bortsut Medi, Heli, Luukas ja Saana, meidän Orm, Zora,  Näätä, Rocky, Arvo ja Pava. Hyvin jaksoi Pavakin tallustella metsässä. Se kulki Leenan ja minun tahtia. Kun kykimme mustikkapuskissa, se kaivoi kuoppia.
Reittimme kulki useamman pikkujärven rantoja. Koirat, jotka varmaan juoksivat monenkertaisesti meidän ihmisten matkan, kävivät aina välillä kastautumassa.
Ihanan kalliojärven rannalla sitten joimme kahvia ja söimme eväitä ja kävimme uimassa. Minäkin uskaltauduin jo toisen kerran tämän kesän aikana veteen .

Zora tietenkin kulki omia polkujaan ja kun aloimme kahvitella, ei Zorasta näkynyt hännähuippuakaan. Olin aika huolissani, sillä maastot ovat vieraita Zoralle ja alueella asuu ainakin 1 karhu, ja onhan Zoralla ikääkin jo 12 vuotta. No, hetken päästä soi puhelin. Leenan mies soitti ja sanoi, että kun hän tuli kotiin, pihalla mun auton vieressä istui pieni valkoinen koira. Että mikäs koiran nimi on? Kun palasimme metsästä, kertoi Stigu, että he olivat Zoran kanssa istuskelleet pöydän ääressä ja juoneet kahvit:).

Ihana reissu. Kiitos Leena, että saimme käydä. Kiitos myös eväistä!

Ai niin. Rocky poika sai reissussa pientä koulutusta. Rockyhan ei ymmärrä oikein muita rotuja kuin parsoneita, eikä niitäkään hyvin. Se alkoi jo alkumatkasta haukkua räkyttää aina jollekin bortsulle, yleensä Helille. Olipa mielenkiintoista nähdä, miten Leenan koirat toimivat yhteistyössä ja piirittivät Rockyn. Kun Rocky ei heti älynnyt lopettaa räkytystä, kävi Medi vähän näykkäisemässä sitä. Jos ei tehonnut, kävi Luukas näykkäisemässä sitä. Siinä vaiheessa Rocky vasta oikein tajusi, että on neljän bortsun piirittämä, sen häntä laski ja se katsoi viisaammaksi luikahtaa omille teilleen. Ja tämä tapahtuma toistui useamman kerran. Kertoo siis, että Rocy ei ole kauhean viisas :).

Eilen kävin sitten Sanin, Näätän ja Pavan kanssa Valon lapsenlapsen Luukaksen luon lenkillä ja syömässä. Siitä myöhemmin lisää. Nyt täytyy lähteä kohti Janakkalaa ja agikisoja.