Kuten jo monet tietävätkin, katosivat Zora 12v ja Kiihko 5v lauantai-iltana lumikenkälenkillä. Tuo parivaljakkohan on tehnyt katoamistempun aikaisemminkin ja siitä syystä niistä jompikumpi on joutunut kriittiset katoamispisteet kulkemaan juoksuvyössä.Nytkin umpihankea tarpoessamme lähestyessämme tukkiautotietä, kutsuin Zoran luokseni. Tarkoitukseni oli kytkeä hihnaan tuo vanha rouva. Kuinka ollakaan, tupsahdin naamalleni hankeen ja Zorahan otti tietysti hatkat ja vei Kiihkon mennessään. Näin vain iloisesti pomppivat koirat ja vaikka kuinka karjuin, ne olivat yhtäkkiä umpikuuroja.
Lähdimme seuraamaan lopun lauman kanssa noita kahta ja jonkun matkaa jäljet näkyivätkin hyvin lumessa. Kohta oli kuitenkin jo niin hämärää, että jäljet katosivat. Kuuntelin ja kaartelin umpimähkään aluetta. Ei mitään. Sitten oli vain pakko lähteä kotiin, koska yht´äkkiä olikin pilkkopimeää.
Koko illan ja yön odotin niitä. Aamuyöstä hetkeksi nukahdin. Aamulla lähdin Pavan kanssa etsimään karkulaisia. Minulla oli aavistus, että ne ovat menneet jokirantaan. Lähellä jokea oli uusi hienop tukkiautotie. Siinähän ne olivat painelleet kevyesti meitä muita karkuun. Kun tukkiautotie päättyi, ohjasi Pava minut koirien jäljelle ja löysi luolan, jossa koirat olivat temmelt'äneet. Kallioluola, jonka suuaukko oli niin ahdas, että en ymmärrä, miten ne on voineet sinne mennä. No, siellä ne olivat ainakin olleet. Suuaukolla oli vähän verta, paljon aukolta kaivettua maa-ainesta ja Kiihkon jalannoston jälkiä.
Luolalta meni kolmet jäljet kohti sulana virtaavaa jokea. Jäljet päättyivät joen rantaan. Yhdet jäljet tulivat joen yli puunrunkoa pitkin luolalle. Ne olivat ilveksen, joka kuulemma asuu juuri näillä kallioilla,
Mitä parivaljakolle lie tapahtunut? Tuntuu, että kaikki paikat lähialueelta on koluttu moneen kertaan. Olen hiihtänyt joen vastakkaisen rannan usean kilometrin matkalta, ei  jälkiä.
Epätietoisuus on pahinta...

Minulla ei nyt sitten toimi netti eikä sähköposti. Naapuri kertoi, että joku lanka makaa maassa. Toivottavasti korjausmiehet saavat linjan pian kuntoon.