Stara suoritti perjantaina toisen hyväksytyn luonnonmetsästyskokeen ja nyt Stara on metsästysvalio:)!
Pitkän, pitkän työrupeaman jälkeen Staralle saatiin vaikeasta luolasta saaliiksi supi. Luolametsästys vaatii osallistujiltaan, siis ihmisiltä, ihan oikeasti habaa. Kyllä niin rankkaa hommaa on jäätyneen kivisen maan kaivaminen :O.
Mutta Stara on hieno. Sillä on tuon eilisen lisäksi käyttövalion arvo luolilta ja Baltian juniorivalion ja Latvian muotovalion arvot näytelmistä:).

Kiitän Taija Jokelaa, että hän on antanut korvaamatonta apuaan jalostusneuvoillaan. Staran emä on Taija Jokelan Merlinistä ja karkurikoira Zorasta. Staran isä on Taijan kasvatti Tarmo. Staran veli Jykähän valioitui viikko sitten.

Kiitän myös Staran omistajia Heliä ja Villeä. Helin sanoja lainatakseni: hänellehän kuuluu kiitos vain siitä, että hän on nainut noin fiksun miehen, joka antaa koiralle mahdollisuuden toteuttaa itseään :). Jee!

Metsästykseen liittyy tämänpäiväinenkin ilonaiheeni. Meidän pönttö Näätä oli mukana, kun kävimme siirtämässä eräässä ladossa ollutta loukkua parempaan paikkaan. Näätä oli mukana fleksissä, sillä pelkäsin, että se saattaa kadota ladon alle. Ja karkasihan se fleksi ja kaulapanta mukanaan. Sain kiskottua Näätän fleksistä ulos lattialaudan alta. Mutta kun sain otteen kaulapannasta, se veti päänsä läpi kaulapannasta ja painoi takaisin lattian alle. Siinä me sitten Marjun kanssa ihmetellään, että mitä tehdään. Koira haukkuu ladon alla ja ei työkaluja mukana. Ei muuta kuin Villelle soittamaan. Ja heti hän lupasi lähteä paikalle. Ville ja Heli olivat juuri olleet lähdössä synttärireissulle.  No, kaverit kuulemma tietävät, että Ville on usein myöhässä-ja nimenomaan metsästysharrastuksen takia.
Ville teki töitä asiantuntevasti ja ei mennyt kauaa, kun saimme Näätälle Näätän ekan luonnonmetsästyksen päätteeksi poikamäyrän. Kyllä oli pieni koira elementissään. Nyt se on todella väsynyt, mutta niin onnellinen.

Laitan tähän kuvan saksantuonti Mirristä, joka ei metsästä, mutta rakastaa lapsia:). Mirri on siis minun ja Saaran kimppakoira.