Eilen illalla olisi pitänyt olla jonkun paparazzin paikalla. Klo oli lähellä puolta yötä. Istuimme Näätän kanssa sohvalla. Minulla oli kylmägeelipussi maanantaina leikatun polveni päällä ja Näätällä oli kylmägeelipussi päälaella viilentämässä pahkuraa, joka tuli luolakokeessa keskelle kalloa ketun kulmahampaasta. Siinä me kaksi "vammaista" lohdutimme toisiamme:)

Eilen siis olimme luolakokeessa. Yritimme saada Näätälle käyttövalion arvoon vaadittavaa A-tulosta. Näätä teki täydellisen äänettömän tyhjän luolan tarkastuksen (kiersi varmaan kolmeen kertaan koko luolaston). Hiekasta se meni läpi " huis vaan" ja suoraan ketun pesään. Kettu ei siitä tykännyt ja tokkasi ilmeisesti silloin heti keskelle kalloa. Näätä meni sinnikkäästi madalluksen alle vielä kaksi kertaa ja otti iskut vastaan. Sitten ilmeisesti alkoi päätä särkeä, sillä koira jäi liian kauaksi riistasta. Tulos B40.
Näätän veli Presso sai tuloksen B44, toinen veli Patton B42 (pisteitä väheni äänestä tyhjässä luolassa) ja vielä kaiken kruunuksi Iitan ja Tarmon poika Jeppe sai tuloksen B43 (piste pois vajaasta tyhjän luolan tarkastuksesta). Kyllä kasvattajan kelpaa:).

Ihan yhtä mallikkaasti ei mennyt viikonlopun mejä-kokeessa. Lähdimme jo perjantai-iltana matkaan. Pääsimme kortteeriin Teija Sepän mökille Artjärvelle, josta oli lyhkäisempi matka koepaikalle Pyhtäälle kuin täältä. Trimmaaja-Saara auttoi jälleen kerran ja otti viikonlopun ajaksi hoitoon Sanin ja Näätän.
Hoitokoirilla oli kuulemma mennyt hyvin. Myöskin Olivian tyttärellä Blankalla, joka oli tulossa minulle hoitoon perheen ulkomaanmatkan ajaksi. Blanka sai odotella tuloani Saaran luona. Kivaa kai oli juoksennella siellä yhdentoista koiran kanssa:)

Lauantain jälkitalkoot menivät ihan hyvin. Teimme Marjun kanssa yhden korvaavan jäljen avoimen luokan koiralle ja toisen jäljen voittajaluokan koiralle.Illalla sitten teimme Pavalle, Hetalle ja Ormille, kaikille lyhkäiset treenijäljet. Ja koirat menivät valtavan hyvin nuo liian tuoreet jäljet.

Sunnuntaina, koepäivänä, piti nousta ihan ennen kukonlaulua. Auts, että on vaikeaa.
Pava sai ensimmäisen meidän ryhmän avo-jäljen. Se jäljesti todella mallikkaasti, vaikka 1 hukka  tuli 20 metriä ennen maalia. Siinä Pava oli päättänyt kaivaa kaikki hiiret isosta kannosta. Taisi olla vähän turhautumista. Pavalle siis AVO 2/36pist. Minä olin kyllä tosi iloinen tuosta suorituksesta.:)
Orm puolestaan oli ihan pässi. Se ei meinannyt lähteä autosta metsään. Olipa outoa. Lähti kuitenkin, mutta se suurin into uupui.
Kahden hukan jälkeen minä keskeytin kokeen. Vaan emme masennu, ei muuta kuin kohti uusia kokeita:)

Niin, ja mulla alkoi ma kolmen viikon sairausloma tämän tähystetyn polveni takia.

Kuvassa riistakamerassa nähty kettu keskellä päivää: