Viikko on vierähtänyt ja pennut kasvavat ja voivat hyvin. Stara kai ruokkii pentujaan kermalla, sillä Staran pennut painavat jo noin 500g ja hieman ylikin :O . Hirmuisen pennutkin ovat jo toki kaksinkertaistaneet syntymäpainonsa.

Staran%20ja%20Hirmun%20pennut%20037-norm

Staran pesue

Staran%20ja%20Hirmun%20pennut%20039-norm

Staran%20ja%20Hirmun%20pennut%20036-norm

Ylpeä äiti, Hirmuinen

Staran%20ja%20Hirmun%20pennut%20035-norm

Tarkkasilmäisemmät varmaankin huomasivat, että Staran nisillä oli vain 5 pentua, vaikka Stara synnytti 6. Hirmuisella piti olla vain 3 pentua, mutta niitä onkin 4.
Staralle tehtiin pitkittyneen synnytyksen ja ylivenyttyneen kohdun takia keisarileikkaus. Heti leikkauksen jälkeen, kun Stara oli vielä ihan ´tillin tallin´nukutusaineista, saimme 4 pentua mahtumaan hyvin Staran tissirivistöön. Kaksi pentua jäivät ilman helposti löydettävää nisää, joten päätin laittaa 2 pentua Hirmuisen imetettäväksi.
Sillä aikaa, kun Hirmuinen oli ulkona pissalla, laitoin 2 Staran pentua Hirmuisen pentujen joukkoon. Kun Hir tuli sisälle, se haistoi pentuja, kävi tarkastamassa roskiksen, haistoi pentuja uudelleen ja asettautui petiinsä ja alkoi nuolla pentuja. Ei mitään ongelmaa pentujen hyväksymisessä.
Staran 2 pentua olivat Hirmuisen luona 2 päivää, mutta niiden paino nousi paljon huonommin kuin Staran nisillä olevien pentujen. Siispä päätimme siirtää toisen Staran pennuista takaisin Hirmuiselta äidilleen.
Pelkäsimme, että hyväksyykö Stara takaisin oman pentunsa, joka haisee vieraalle nartulle. Mutta hyvin hyväksyi. Sillä aikaa, kun Hir oli pihalla, otimme siltä toisen Staran pennuista ja laitoimme sen Helin paidan sisälle saamaan vähän tuttua hajua. Sitten Stara meni ulos ja laitoimme "hajustetun" pennun muiden pentujen sekaan.
Stara tuli sisälle ja meni pentulaatikkoon. Staran korvat nousivat hämmästyksestä ja se haisteli hyvin epäluuloisesti pentukatrasta. Mutta sitten se huokasi ja kävi imettämään ja pesemään kaikkia pentuja tasapuolisesti.
Staran toinen siirretty pentu on edelleen Hirmuisella ja saa ollakin. Se kasvaa lineaarisesti Hirmuisen pentujen tahtiin, eli vähemmän kuin sisaruksensa äitinsä hoivissa. Mutta kasvaa hyvin kuitenkin.

Mielenkiintoista seurata jatkossa näitä kahta emää ja niiden jälkeläisiä.