Pikkuhiljaa on vähäiset jouluvalmistelut tehty. Olen koko joulun töissä, joten kovin kummosia juttuja ei ole tarvinnut tehdä. Tosin jouduin taas kerran siivoamaan koko huushollin katosta lattiaan, sillä Zoralla on jonkinlaisia väiveitä. Pakko kertoa tämäkin tarina, jos siitä vaikka joku toinen saa vinkkejä.
Zorahan oli siis kolme kertaa viikon sisällä luolametsällä.Viimisen reissun jälkeen se oli kuhissut taas niitä punertavia mäyräkirppuja??. Marju pesi sen mäntysuovalla ja kirput hävisivät lähes samantien. Tiistai-iltana istuin Zora sylissäni katselemassa TV:tä. Samalla sitä siinä rapsuttelin ja ihmettelin, mitä rupia sillä tuntuu olevan koko takaraivonluu täynnä ja samoin oikea lapa. Kun katsoin tarkemmin, löysin sen turkista karvojen juuresta pieniä mustia "roskia". Samantien varasin ajan eläinlääkärille kaiken varalta. Zora ei rapsuttanut, eivätkä ne "roskat" liikkuneet, mutta tuommoista ei ole ollut aikaisemmin.

Seuraavana aamuna kuului tyly tuomio. Väiveitä ovat, mutta ihmeellistä, että kaikki ovat kuolleita.  Eläinlääkäri luuli, että olin antanut Zoralle jo jonkinlaisen ulkoloislääkkeen. Vaan en ollut. Mutta nyt sitten annettiin Ivomecia pistoksena nahan alle. Saman käsittelyn saivat kaikki aikuiset parsonit. Pennut, vieraat ja bordercollie saivat Strongholdit.  Zora joutui uudelleen pesulle ja tiheällä kammalla hoidettavaksi.

Olen käynyt kaikki koirat läpi eilen ja tänään, mutta yhdessäkään muussa, vaikka aivan Zoran kyljessä nukkuvatkin, en ole nähnyt yhtään vastaavanlaista "roskaa". No, eilen tein sitten kunnon joulusiivon. Kaikki, mitä irti sain, oli parinkymmenen asteen pakkasessa koko päivän ja illalla vielä ne olivat pari tuntia saunan kuumuudessa.

Minulle tuli sunnuntaina hoitoon kaksi kääpiösnautseria, tuttavan tytöt. Perhe lähti lämpöön joulua viettämään. Nämä tytöt ovat todella ihastuttavia. Näiden kahden ansiosta saan kyllä snautsereista todella hyvän kuvan. Harmii, kun on näin kylmää, että emme ole postilaatikkoa pidemmälle tarenneet mennä lenkille. .

Torkin "kotiutui" taas pitkästä aikaa. Vaikka on hankalaa ja  joudun lenkittämään koirat kolmessa satsissa, pidän Toria täällä mielelläni, sillä se on oikein kiva ja sosiaalinen. Pojilla nuo tassut vain tuntuvan kylmettyvän niin kovin äkkiä:(.

Kiitän kaikkia teitä, jotka olette lähettäneet minulle joulutervehdyksen. Olisin niin kernaasti vastannut teille jokaiselle henkilökohtaisesti, mutta se ei nyt vaan onnistunut. Tietokonerikon takia suurin osa sähköpostiosoitteistani hävisi silloin toukokuussa. Mutta KIITOS! KIITOS!