Olin tänään ensin metsälenkillä (pitkästä aikaa) Fiinan, Sanin, Rockyn ja Twisterin kanssa. Fiina oli sattuneesta syystä fleksissä , kiinni vyössäni. Muut juoksivat vapaina ja villeinä. Tulin metsästä tukkitielle,  itseasiassa samassa paikassa, missä kaksikko katosi tammikuussa. Yht'äkkiä Sani alkoi haukkua. Vastaani tuli mies taluttaen pyörää. Olin aivan ihmeissäni, sillä eihän täällä koskaan liiku ketään ?. Pyysin kai hieman säikähtäneeltä mieheltä anteeksi. Saman tien näin, että tukkitiellä oli myös auto. Otin kaiken varalta koirat hihnaan. Auton ohitettuamme meitä vastaan tuli mies, jolla oli koira ja haulikko. Mies sanoi kohteliaasti päivää, mutta minun tervehdykseni hukkui kolmen hihna tiukalla vetävän koiran räkytykseen. Tai oikeastaan neljän, sillä kyllä Fiinakin haukkui. Että minua hävetti. Ja Sani 12 v oli pahin :O. Että siis nämä maalaiskoirat voivat olla pöllöjä! Tarttis varmaan tehdä jotain.?

Myöhemmin päivällä vein autoni korjaamolle. Kävelin sieltä Pavan ja Näätän kanssa jonkin matkaa ison tien vartta kotiapäin. Ystäväni tuli myöhemmin noukkimaan minut kyytiin. No, kun lähdin koirien kanssa kävelemään, ne vetivät hihnassa niin että niska- ja hartianseutuni joutui koetukselle. Silloin muistin miten Caesar taluttaa koiria. Ne kulkevat hänen rinnallaan, tai itseasiassa lähes hänen takanaan. Hän on monessa ohjelmassa muistuttanut, että koiria taluttavan käsivarren tulee olla suorana vartalon vieressä, eikä ojentuneena eteenpäin. Kokosin itseni, ryhdistäydyin, hengitin syvään ja sanoin Näätälle ja Pavalle, että nyt vetäminen loppuu. Otin koirat melko lyhyeen hihnaan, pidin käsivarren vartalon vieressä, lähes vartalossa kiinni, rentoutin hartiat.  Uskokaa tai älkää, mutta koirat eivät enää vetäneet hihnassa. Muutaman kerran Pava yritti lähteä uudelleen vetämään, mutta nykäisin hihnasta ja murahdin jotain, ja niinhän sekin taas seurasi vetämättä. Vau, olipa kivaa!

Huomenna taidan ottaa jonkun koiran tienvarsilenkille mukaan. En vaadi koiralta lenkillä mitään tokoseuraamista, mutta kieltämättä oli huisin paljon helpompaa, kun koirat eivät vetäneet hihnassa.:)

Tässä kuva Lolasta ja kotia etsivistä pojista. Kuvan otti Pekka Savolainen.