Tämä päivä oli koirien kanssa vielä pahempi kuin eilinen:(. Entinen naapurini sanoikin minulle, että laita nuo koirat pois ja ala elää :O?

Lastasin aamulla klo 10 kaikki 9 koiraa autoon. Ainoastaan 5 viikkoiset pennut jäivät kotimiehiksi. Menin ensin kosmetologiopiskelijan "koekaniiniksi" ja hän teki minusta kauniin. Koirat nukkuivat autossa.
Sitten ajoin työpaikalleni kokoukseen. Koirat nukkuivat autossa.
Sieltä ajoimme Inkooseen entiselle kotipihalleni, josta lähdimme lenkille. Kuljimme niitä tuttuja polkuja ja pellonpientareita, joita meillä oli lupa kulkea. Orm juoksutti laumaa pellolta toiselle, ojan yli sinne ja ojan yli tänne. 
Tulimme tukkiautotielle, josta meidän piti kääntyä takaisin. Me muut käännyimmekin, mutta Zora ja Kiihko hävisivät kuin pieru Saharaan. Tiesin, että ne ovat kuuloetäisyydellä, mutta kun näköyhteys katoaa, tukkii vaikku korvat. Ei auttanut maanittelu eikä uhkaukset. 

Tulin väsyneen lauman kanssa Inkoon pihalle ja lastasin koirat autoon. Niin, paitsi että Näätä ja Rocky eivät vielä halunneet lähteä. En minäkään olisi halunnut lähteä ilman niitä kahta karkulaista. Tarkoitukseni olikin lähteä etsimään niitä autolla sieltä tukkiautotieltä. Näätä ja Rocky saivat tulla pätkän metsätietä auton perässä. Johan ne kiltisti sitten tulivatkin autoon, kun pysäytin auton. Siinä noita kahta autoon laittaessani ihmettelin, kun auton etupäästä kuului omituista sihinää?? No, kai se on lämmityslaite tai jokin..

Jouduin ajamaan  noin 7 km kiertäen, jotta pääsin sinne tukkiautotielle, mistä nuo kaksi olivat häipänneet. Siellä totaalisessa pimeydessä auto alkoi pitää tosi kummallista ääntä ja hiekassa liikkuminen oli vaikeaa. Kuskinpuoleinen eturengas oli tyhjä. Sihinä olikin tullut tuosta himputin renkaasta. Ei auttanut kuin soittaa entiselle naapurilleni, joka ymmärtää autojen päälle. Hän tuli tutkimaan tilannetta. Hän laittoi renkaaseen paikkausvaahtoa, joka mahdollisti sen, että pääsin ajamaan takaisin ne 7 km. Hänen pihallaan laitoimme renkaaseen kompressorilla lisää ilmaa. Vau, ilma pysyi.
Lähdin siis taas uudelleen etsimään karkulaisia sieltä tukkiautotieltä. Pysähdyin matkalla 2 kertaa tarkastamaan renkaan ilmatilanteen. Hyvältä näytti. Sitten juuri samassa kohdassa, missä rengas tyhjeni edellisen kerran, alkoi tuntua siltä, että rengas ei ole ihan priima.  Astuin autosta ulos ja taas kuului tuttu sihinä. Ajoin niin nopeasti kuin pääsin isolle tielle. Pikkuhiljaa rengas alkoi pitää karseaa ääntä, mutta ajoin vain eteenpäin. Vihdoin pääsin entisen naapurini pihalle. Rengas oli täysin riekaleina. Ei auttanut muu kuin vaihtaa kuskin puolelle vararenkaana ollut kesärengas. Tuo vararengas oli paskamaisessa paikassa auton alla... USCH mikä järjen ja suunnittelun riemuvoitto!!
En ikinä olisi itse saanut rengasta vaihdettua. No, nyt minulla on kuskinpuolella kesärengas- mutta ainakin ehjä:).

Kun kesärengas oli alla, lähdin taas sinne tukkiautotielle. Mun oli pakko tsekata, että kuuluuko tai näkyykö koirista hännänhuippuakaan. Ei näkynyt, ei kuulunut. Tässä vaiheessa soitin pari puhelua ja sain tietää, että aluella on 6-7 luolaa:( . Ajelin tukkiautotietä eteenpäin. Välillä jouduin nousemaan autosta ja varmistamaan, että tie kantaa auton. Lopulta matka tyssäsi liian pehmeään tiehen. Oli pakko palata takaisin ja peruuttaa koko matka risteykseen saakka.

Palasin Inkoon kodin pihalle, kun ensin olin surffaillut lähialueen kaikki pikkutiet. Ei vieläkään koiria. Nyt kello oli 21 ja mun oli pakko lähteä viemään autossa mukana olleet koirat kotiin, lähinnä pentujen emän, jonka tissit näyttivät aika uhkeilta. Marju oli onneksi käynyt kertaalleen ruokkimassa pennut. Kotimatka lähes 70 km tuntui vieläkin pidemmältä, kun oli huoli koirista. Zora (12,5 v) on siis ihan liian vanha tuollaisiin reissuihin:(.
Kotona ruokin koirat, varasin matkaan lämpimiä vaatteita, makuupussin ja koirille pyyhkeitä ja Nutriplus-geeliä. Mukaan koirista pääsivät Näätä ja Orm.

Kello oli 23.30 kun olin Inkoon pihalla takaisin ja siellä ne olivat molemmat:). Väsyneinä, märkinä ja vähäisin vaurioin.

Klo oli 1.15, kun olin saanut koirat vihdoin nukkumaan ja karkulaiset pestyä. Nyt syön pizzaa ja nautin yön hiljaisuudesta:).
Että sellainen päivä;)