Vähän aikaa sitten agilityvalion arvon saavuttanut Raivon tytär, Raisu, saavutti tänään agilityssa hyppy-valion arvon. Onnittelut Ninni ja ja Jarno!

Minä olin tänään Vihdissä luolakokeessa Näätän kanssa. Näätä toimi mielestäni oikein hienosti. Näätän ja ketun välissä oli ikäänkuin kuminauha, joka pysyi koko ajan samanpituisena. Kun kettu hyökkäsi, koira pakitti. Kun kettu pakitti, koira eteni. Mielenkiintoista työskentelyä. Saavutettu kehitysaste C38. Arvostelun ankaruudesta kertoo se, että kokeen kahdestatoista koirasta vain kaksi saavutti kehitysasteen B. Ja kokeessa oli myös 5 A-astetta yrittänyttä koiraa.
Näätän veli Patton oli myöskin kokeessa, mutta se ei ikävä kyllä selvinnyt tyhjän luolan tarkastuksesta varsinaiseen riistakokeeseen. Patton kävi niin kuumana, että piti tyhjässä luolassa liikaa ääntä.

Tällä viikolla ovat kasvattini osallistuneet aktiivisesti pienpetopyyntiin. Tuore käyttövalio luolilta, Tintin, sai supin. Tintinin pojat Alfons ja Elliot saivat olla mukana tutustumassa isänsä kanssa metsästyksen saloihin. Tuoreen äitikoiran veli Jykä sai tänään maanviljelijän ladon alta häirikkösupin. Ruotsista tuomani narttu, Iitu, karkotti puolestaan luolasta mäyrän.

 

 

.Tässä kuva vähän harvinaisemmasta työmuodosta luolakoiralla. T-T Lännen Kastanja eli Arttu on taitava lintukoira.

Täytyy kai mennä nukkumaan, sillä kaikki koiratkin makaavat jo kuka missäkin. Minulla on sisällä tällä hetkellä 4 urosta ja 5 narttua. Yhdellä nartulla on 10 päivän ikäiset pennut ja yhdellä nartulla on kaksi päivää sitten alkanut juoksu. Silti koko lauma vetää sikeitä.
Minuakin nukuttaa makeasti, sillä on ihanaa mennä mahansa viereen nukkumaan. Olin paikallisen koirakerhon Nu-Pun pikkujoulussa ja siellä sai syödä vattansa täyteen jouluherkkuja. Olivatpa hyviä. Nam!