Mistähän tuokin suomenkielinen nimi kuukaudelle on keksitty? No, anyway, tammikuu on jo kohta ohi ja edellisestä kirjoittamisestani on kulunut pitkä aika.
Kaikki pennut ovat muuttaneet uusiin koteihinsa ja hoitokoirat kotiutuneet täältä joulunvietosta ja Marjunkin koirat päässeet juoksuevakosta takaisin omaan kotiinsa- tahtoo sanoa, että täällä on tosi hiljaista!
Ainakin vielä pari päivää. Näätän juoksu alkoi eilen ja loppuviikosta tulee pari koiraa hoitoon. Eli kyllä tämä vielä hulinaksi muuttuu.
Vaikka koiria on ollut vähän vähemmän, olemme silti tehneet monenlaisia asioita. Alkukuusta olin Pavan ja Näätän kanssa Tammisaaressa tarkastamassa useampia luolia. Kaikki tyhjiä. Kotiintuomisina saimme vain Pavalle mäyräkirppuja, jotka nekin hävisivät mäntysuopapesulla :). 
Pari päivää myöhemmin olimme Hämeenlinnassa pienpetopyynnissä. Sielläkin kävimme tsekkaamassa viisi luolaa, jotka kaikki olivat tyhjiä. Yhden ladon alta saimme Pavalle supin ja toisen supin nuorille koirille, Sallille ja Tigille. Trimmaaja-Saaran Salli ja meidän kimppakoira Tigi eivät ole aikaisemmin olleet metsästämässä, joten ne saivat mennä yhdessä helppoon paikkaan ladon alle ja haukkuivatkin supia oikein hyvin yhdessä.

Viime viikon lopulla olimme täällä supijahdissa. Ensimmäisestä luolasta saimme Pavalle 2 supia ja toisesta Staralle yhden supin. Sunnuntaina sitten Staran veli Jeppe jaStaran poika  Pokka pääsivät isäntineen metsälle. Jeppelle yhden ladon alta huisi saalis 3 supia ja 5 mäyrää. Seuraavasta ladosta Pokalle mäyrä.

Sillä aikaa, kun miehet metsästivät, olimme me naiset pentutreffeillä Lohjan Virkkalassa. Kir-Su-halliin oli kutsuttu Tupla-Täplän kennelin ja Maanmainion kennelin vuonna 2013 syntyneet pennut omistajineen. Nuorimmat pennut olivat 10 viikkoisia ja vanhimmat 11 kk. Ihania ihmisiä, ihania pentuja! Ohjelmassa oli trimmausopetusta, pentuagilitya, näyttelykoulutusta, hampaiden katsomista, kahvittelua ja koirien valokuvaus. Halukkaat pääsivät myös kokeilemaan agilitya lainakoirien kanssa. Kyllä oli vientiä meidän Tirillä ja Ormilla sekä Saaran Olgalla ja Sallilla.
Valokuvaus ei oikein onnistunut, sillä kuvaaja (minä) on vähän huono ja malttamaton :(. No, joitain onnistuneita otoksiakin onneksi tuli.
Minusta päivä oli onnistunut ja luulen, että hyvin tärkeää oli pennunomistajille myös "vertaistuki". Aika kova pulina hallilla ainakin kävi:)

Tässä yksi otos: Näätän ja Samuelin tyttäret

pentutapaaminen%2026.01.13%20119-normal.

Tänään olen sitten etsinyt kolme tuntia lenkillä hävinnyttä engelsmannia :(. Tigi lähti lenkillä tuoreiden ketun jälkien  viemänä ties minne. Kolmen tunnin kuluttua se tuli kotipihalle tassut kylmästä punoittavina, jääpuikot turkista roikkuen. Olin vielä Ormin kanssa metsässä seuraamassa sen jälkiä, kun sain puhelun, että Tigi oli tullut kotiin. Kyllä meinasi itku tulla helpotuksesta.

Tänä iltana sitten tein semmoista, mitä en olisi koskaan uskonut tekeväni. Olin opiskelemassa pienpetojen nylkemistä. Tänään otettiin turkki talteen Pokan pyytämältä mäyrältä. Mäyrä ei ollut kovin suuri, painoi 11.5 kg, mutta rasvaa se oli kerryttänyt kroppaansa aika lailla. Korkeat kolesterolit! Oppia ikä kaikki :)