Tämä ei voi olla totta! Parivaljakko nähty tänä iltana klo 20.30 juoksemassa läheltä edellistä havaintopaikkaa kohti metsää.
Onko niillä suurempi nälkä? Onko niillä kapi? Miksi ne nyt liikkuvat niin, että niitä nähdään? Vai onko se vain niin, että valkoisia koiria ei juuri ole hangesta erottanut?

No, kun ilmoitus näköhavainnosta tuli, pakkasin koirat autoon ja lähdin havaintopaikalle. Marju tuli myöskin paikalle. Marju lähti ajamaan autolla sinne, minne luulisi koirien tulevan. Minä lähdin Sanin ja Näätän kanssa seuraamaan jälkiä. Sani löysi koirien jäljet helposti pellon reunasta. Se lähti häntä heiluen seuraamaan jälkiä kovaa vauhtia. Jarruttelin minkä pystyin. Sani kulki  puiden ali ja yli, saaden hihnan ihan solmuun. Sitten flexin naru kietoitui piikkilankaan. Oli pakko ottaa fleksi hetkeksi irti kaulapannasta, jotta sain sen irti piikkilangasta.
Samalla silmänräpäyksellä Sani lähti jäljestämään ja pelkkä fleksi oli kädessäni. Näätän ilmavainun avulla seurasimme Sanin ja kadonneiden jälkiä. Huutelin ja viheltelin Sania. Ei mitään havaintoa. Huoli kasvoi. Näätä jäljesti Sania ja karkulaisia. Yritin pysytellä pystyssä hakkuuaukiolla, sillä kipeä polveni ei todellakaan tykännyt tästä vauhdikkaasta menosta. Ei näy Sania eikä karkulaisia. Sitten on jo niin pimeä, että joudumme Näätän kanssa palaamaan takaisin. Yht´äkkiä kuuluu takanamme kovaa läähätystä. Sani tuli jostain, vaan ei kertonut mistä??

Voitte kuvitella, miten turhauttavaa on jahdata koiria, jotka pakenevat kuin susi.Marjun kanssa epäilemme, että koirat pakenivat Marjun ja koirien lenkillä aiheuttamaa älämölöä. Ja sitten ne ehkä pakenivat läski-Sania, joka roikkui ihan kintereillä.

Pitäisi olla paljon ihmisiä valmiina saartamaan karkulaiset jostain metsiköstä...

 Rupikaulainen mäyrä ainakin asuu edelleen saman ladon alla..

Saaran ja minun kimppanarttu Greta, joka asuu Satu Pihlajamäen luona, on alkanut luoda uraa :). Tänään K:nummen agilitykisoissa Greta pokkasi ensimmäisen palkinnon medi 1-luokassa nousten medi kakkosiin. Hyvin ovat Mia Laamasen treenit auttaneet:). Onnittelut Satu!