Tänään loukkujen tarkastusreissulla sain nähdä, kuinka rusakoilla oli kevättä rinnassa. Pysäköin auton autiotalon pihatielle. Olin juuri astumassa Sanin kanssa autosta ulos, kun autoni eteen istahti rusakko. Siinä se istui ja haaveili. Hetken päästä siihen tuli toinen rusakko, ja kohta jo kolmaskin. Ja sitten alkoi älytön takaa-ajoleikki. Välillä ne hyppivät toistensa yli, välillä potkaisivat toisiaan...ja hetken päästä häipyivät näköpiiristä.
Ja Sani on kyllä tyhmä. Vaikka kuinka yritin sille näyttää ikkunasta ulos, että "katso rusakoita", se vain yritti etsiä niitä autoni kojelaudasta... 

Samalla reissulla näin myös laulujoutsenparin ja kurkiparin.
Riistakameraan olen saanut kaikenlaisia kulkijoita. Tässä muutama otos.

Supipariskunnan toisella puolisolla on kapi, ressukalla on turkki poissa jo jaloista. Kohta se kapi on sillä nyt vielä hyväturkkisellakin. Mäyräkin elää saman ladon alla. Onko sillä kaulassa kapia vai rupia?
Ei sitä tuolla luonnossa liikkuessaan uskoisi, kuinka paljon elämää yön hämäryydessä ihan lähellämme on:).

Elämää on minulla kotonakin. Blanka-pikkuinen on aika eläväinen tytteli. Se on niin iloinen ja rakastettava. Pava ja Blanka viihtyvät todella hyvin keskenään. Marju oli jättänyt piponsa terassilleni. Nyt se pipo on entinen. Tuo kaksikko piti pipon kanssa hauskaa. Välillä pipo oli Pavalla, välillä Blankalla. Pipon haltija juoksi hurjaa vauhtia toista karkuun. Sitten revittiin pipoa eri suuntiin. Ja pipo siirtyi toisen haltuun. Ja taas mentiin lujaa:).
Blankan kanssa on muutenkin mennyt hyvin. Yhden ainoan kerran se on yrittänyt haastaa riitaa Pavan kanssa. Yhtenä päivänä otin tuon kaksikon sisälle kodinhoitotilan kautta. Eräreppuni oli lattialla. Repussa oli namipussi. Blanka työnsi päänsä reppuun, mutta lopetti penkomisen, kun kielsin. Blanka jäi kuitenkin repun viereen seisomaan. Pava tuli ja työnsi päänsä reppuun. Näin miten Blanka jäykistyi. Sen korvat olivat eteen suuntautuneet ja sen katse nauliutui Pavaan. Olin juuri riisunut ulkoiluhousut jalastani. Nakkasin housut noiden kahden väliin ja karjaisin. Pava väisti heti ulko-ovelle saakka ja Blanka yritti hyökätä Pavan perään. Sain Blankan kaulapannasta otteen ja heitin tuon pikkulikan samantien häkkiin mietiskelemään omaa toimintaansa. 
Parsonit ovat kovasti omistushaluisia. Ne haluavat mielellään omia kauppakasseja, sohvia, matten, hussen, sängyn, lelun, luun... Isossa laumassa on puolensa. Meillä ei kukaan omi mitään, paitsi minä. Kaikki on minun:).