Juuri niin. Sain eilen olla mukana upean pikkunartun keisarinleikkauksessa. Narttu kävi luonani ultrassa ja silloin näin 4-5 pentua. Nartun perhe kysyi alustavasti apua koiransa synnytykseen. Lupasin auttaa, jos vain töiden puolesta pääsen.
Nartun synnytys käynnistyi perjantai-iltana. Lauantaiaamupäivällä se rupesi työntämään ja sitten vain lopetti työntämisen. Se ei kuulostanut hyvältä. Neuvottelin perheen kanssa puhelimitse ja sovimme, että he pakkaavat koiran auton ja ajavat Pusulaan päivystävälle eläinlääkärille ja minäkin tulen sinne.
Eläinlääkäri oli nuori, mutta asiantunteva, kuten sain pian huomata. Olin tutkinut nartun odotellessamme eläinlääkäriä toisesta toimenpiteestä. Tunsin korkealla lantiossa sikiön hännän, en muuta. Vaikka narttu työnsi, mitään ei tapahtunut. Eläinlääkäri antoi nartulle kalkkia suoraan suoneen. Ei mitään vaikutusta. Sitten hän antoi kohtua supistavaa lääkitystä- ei vaikutusta.
Keisarinleikkaus oli ainoa konsti saada edes pari pentua jäämään henkiin. Eläinlääkäri sanoi, että hän  ei ole kovin montaa keisarileikkausta tehnyt, mutta hän tekee sen, jos me avustamme häntä. Nartun "täti" toimi anestesiahoitajana ja minä olin pentujen virvoittelusta vastuussa. Ja niinhän sieltä sitten synnytettiin 3 poikaa ja 2 tyttöä. Ihanat vauvat ja niin on myös äitikoira:)

Tänään oli sitten aamupäivän auringonpaisteisen lenkin jälkeen matka kohti Olaria. Olin siellä siivoamassa Saaran trimmaamon tiloja koko iltapäivän. Hassua, mutta ihan oikeesti tykkään siivoamisesta:)
Näätä, Rocky ja Orm olivat reissussa mukana ja käyttäytyivät niin hienosti:)

Marju oli kotimiehenä ja napsi muutaman kuvan koirista.

IMG_1507-normal.jpg

Wallace eli Velmu, Pava ja Twister leikkivät.

IMG_1510-normal.jpg

Our new boy, Wallace <3

IMG_1522-normal.jpg

Ja tässä ihana Samuel :) I love him:)

Pennut kasvavat, että kohina kuuluu:). Pienimmänkin paino nousee päiväpäivältä lineaarisesti.... :)

.